Conversem sobre el sistema alimentari globalitzat

El proper divendres 28 d'abril, a les 12h, celebrem al Centre Cívic Pati Llimona (C/ del Regomir, 3, Barcelona), a la Sala Joan Maragall, la presentació de 2 informes elaborats per l’Observatori DESC en matèria de sobirania alimentària

És necessària inscripció prèvia a través d'aquest formulari

  1. Vulneracions de drets, desigualtat de gènere i impactes ambientals a les cadenes de subministrament d'exportació agroalimentària. Una radiografia del sistema alimentari globalitzat en temps de crisi social, emergència climàtica i pandèmia del Covid-19. Dins aquest informe parlarem dels diferents impactes socials i ambientals dels models agroexportadors, enfocant-nos en 4 casos: la ramaderia intensiva a Alemanya, el cultiu de fruits vermells a Huelva i el Marroc i, finalment, el cultiu fructícola a Lleida.
  2. Què hi ha darrere del teu menjar ecològic? Un estudi de cas del Biomarket: logística de proximitat o agroexportació? Analitzem com Biomarket, una nau creada exclusivament per producte ecològic a Mercabarna, ha acabat seguint la mateixa lògica agroexportadora o, si bé, es tracta d’una alternativa per abastir de producte local i ecològic a la ciutadania barcelonina. 

Comptarem amb la participació de les companyes de Fruita amb Justícia Social, que van col·laborar per l'elaboració del primer informe. També podreu gaudir d'un petit pica-pica de productes ecològics, locals i de temporada durant la presentació dels informes.

Multimedia

Amb el suport de

Information

Date/s
Friday, 28 April, 2023 - 12:00
Date/s

Divendres 28 d'abril a les 12h

Lloc

CC Pati Llimona (C/Regomir, 3 - Barcelona)