Polítiques més coherents: repensem la mobilitat amb justícia global ecofeminista

Aquest projecte busca incidir en la coherència de polítiques en matèria de mobilitat de persones i mercaderies a la ciutat-hub en què s’ha convertit Barcelona.

En un món fet plataforma de mercat global, la crisi global és, en realitat, un entramat de crisis que se superposen (social, de cures, climàtica i econòmica), i la recuperació plantejada des de les institucions presenta molts riscos per a les classes més vulnerables. L’extractivisme vinculat a la transició de la mobilitat a països del nord Global amenaça els drets de la ciutadania a territoris rics en recursos, que es troben, en la seva majoria, al Sud global.

A la vegada, empreses transnacionals veuen una oportunitat d’or per seguir explotant recursos i acumular beneficis mentre es presenten com a garants de la «transició verda» al Nord. En aquest context, veiem com a necessari enfortir les capacitats de resposta de la ciutadania i teixir aliances entre sectors i territoris per articular respostes contundents. Així, es volen generar eines i espais de reflexió, intercanvi i acció en xarxa de la ciutadania organitzada a Catalunya, en connexió amb el Sud Global, per enfortir la resiliència social urbana, incidir en la coherència de les polítiques públiques i construir alternatives en temps de crisi(s).

Information

Start date
Monday, 11 January, 2021
Finançador