4es JORNADES DE COMPRA PÚBLICA SOCIALMENT RESPONSABLE

L’obligació de garantir els drets humans en les cadenes de subministrament en un món globalitzat. Inscripcions: http://scur.cat/M2KC2M

La protecció dels drets humans és una obligació dels poders públics que ha de ser salvaguardada. 

Les crisis múltiples que s'han generat i agreujat arrel de la pandèmia del COVID19 han creat una major pressió sobre els drets laborals econòmics, socials, culturals i ambientals i sobre la vulneració de drets humans de milions de persones al Sud Global. Les afectacions en les cadenes de subministrament de múltiples sectors han fet evident que és urgent treballar col·lectivament per a prevenir els abusos comesos contra els drets de les persones -incloent-hi la perspectiva de gènere- i contra el medi natural, i que és imprescindible protegir la biodiversitat, la multiculturalitat i els drets territorials.

Actualment existeixen diverses iniciatives de les organitzacions de la societat civil i d'organismes multilaterals i institucions locals i nacionals, per a fer complir de manera vinculant la Deguda Diligència sobre els drets humans en les cadenes de subministrament globals. Des d'aquest punt de partida, aquestes Jornades busquen reflexionar sobre com avançar per fer front a aquests reptes des de la contractació pública. Així que ens preguntem: com es pot concebre des de l'inici dels processos de contractació la protecció dels drets humans per tal de garantir que els Estats i les empreses compleixin amb la seva obligació? Quin paper juga el seguiment del contracte en aquest procés?

D’altra banda, també reivindiquem la importància d’introduir les finances ètiques en les institucions i l’administració pública, per tal de desarmar les polítiques financeres i avançar cap a un procés de desvinculació de la banca armada, és a dir, de les entitats financeres que es beneficien del negoci de la guerra. És per això que es dedicarà una atenció especial a tractar els avenços en l’àmbit de la recerca i la incidència política que ha fet la campanya banca armada els darrers anys. També es donarà veu a les administracions públiques i les entitats de finances ètiques perquè comparteixin experiències i bones pràctiques dels darrers quatre anys, enllaçant amb les jornades que es van fer l’any 2017. Finalment, es posarà sobre la taula els reptes i els compromisos de cadascun dels actors implicats. 

Aquestes 4es Jornades de Compra Pública Socialment Responsable serviran per tractar aquestes qüestions i moltes d’altres. 

Les jornades tindran lloc els dies 23 i 24 de novembre. Es podran seguir online els dos dies a través de la plataforma Zoom (es facilitarà l’enllaç un cop feta la inscripció) i comptaran amb traducció simultània al castellà per aquelles intervencions que es realitzin en català o anglès. 

Així mateix, el dimecres 24 la jornada es realitzarà de forma presencial a la Sala d’Actes de l’edifici vèrtex del campus nord de la UPC (pl. Eusebi Güell, 6). Per les persones que assisteixin presencialment no hi haurà traducció simultània del català al castellà.

Multimedia

Information

Tipus
Jornada
Date/s
Tuesday, 23 November, 2021 - 09:00
Wednesday, 24 November, 2021 - 13:45
Date/s

23 i 24 de novembre de 2021, de 09h a 13:45h

Lloc

Format híbrid