17 abril Dia de Lluita Camperola

Avui 17 d'abril és el Dia Internacional de la Lluita Camperola. Es conmemora la data de l'assassinat de 19 camperols sense terra que en reclamaven el seu accés a la terra i a la justícia un dia com avui de l'any 1996 a El dorado dos Carajás, a Brasil. Aquest crim continua impune fins avui.

S'organitzen al voltant d'aquesta data, centenars d'activitats que han estat recollides pel moviment internacional de La Via Campesina (LVC) en un mapa de tot el món. Aquest moviment internacional continua denunciant la seva oposició a l'expropiació de terres a camperols i camperoles per part d'Estats i grans empreses transnacionals, i el comerç de la natura i els béns comuns que està provocant el desallotjament de comunitats senceres a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina. Tot i que la realitat de l'acaparament de terres no és només un procés als països del Sud sinó que també és una greu problemàtica a Europa, com documenta l'Informe de FIAN Internacional “Concentración de tierras, acaparamiento de tierras y luchas populares en Europa”, on es presenta el cas d'Andalusia a Espanya (disponible aquí en anglès)

Així mateix, LVC denuncia un sistema alimentari que està ocupant-se de forma progressiva pel capital transnacional expulsant a l'agricultura familiar camperola, afectant greument el dret a l'alimentació i la sobirania alimentària dels pobles.

Destaquem les activitats de la VI Setmana de Lluita Camperola per la Sobirania Alimentària a Catalunya, així com les activitats que s'organitzen a Paraguai per part d'organitzacions amb les que col.laborem solidàriament.

 

 

Multimedia

Agenda

No s'han trobat esdeveniments propers.

Follow us on Twitter!